Coaching

Wauw wat goed! Je hebt de eerste stap gezet! Je loopt ergens tegen aan, en komt niet vooruit op welk gebied dan ook. Een goede begeleide coaching gesprek kan voor jou net het stapje nodig zijn om je beslissingen te maken, of om duidelijkheid te scheppen in de chaos.

Praktijk Nicky werkt met de visie: iedereen is uniek. Er is geen ‘normaal’ en dus ook geen ‘goed’ of ‘fout’.

Therapie komt van het Griekse woord therapeia dat staat voor ‘geneeswijze’, ‘dienst’, ‘verzorging van het lichaam’ en ‘methoden om iets te verbeteren’. Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen en jou vooruit te helpen.

Een therapie/coaching traject bij Praktijk Nicky is altijd op maat op een veilige plek waar jij je verhaal kan doen. Samen met jou verkennen we dat waar jij in je leven mee te maken hebt en waar je mogelijk last van hebt. Nicky stelt vragen en oordeelt in principe niet, zodat jij zelf kunt leren nadenken en voelen wat bijdraagt aan hoe jij je leven en je omgeving ervaart en wat je mogelijk anders wilt. Nicky geeft jou steun en een oplossingsgerichte aanpak om anders met jouw situatie om te gaan waar jij last van hebt. Gestructureerd zodat jij van tevoren weet hoe we gaan werken en wat we gaan doen.

Praktijk Nicky verwelkomt mensen met vragen over zichzelf, hun identiteit, hun relaties, hun gender en seksualiteit, en ook partners en familie die te maken hebben met een jou. Jij staat altijd centraal en kunt kiezen of je iemand een keer meeneemt naar jouw sessie. Belangrijke anderen zijn welkom maar komen daarmee niet in therapie; ze helpen jou meer duidelijkheid te krijgen over jou en je situatie. Verder is een therapie/coaching traject altijd vertrouwelijk (beroepsgeheim).

Hoe lang het traject duurt is nooit vooraf te zeggen. Dit hangt af van je vraag van je mogelijkheden en bereidheid anders te kiezen en jou behoefte aan begeleiding. Wel maken we bij de start een afspraak voor een aantal sessies met daarna een evaluatiemoment, waar wij samen kijken of we het goede pad bewandelen.

Neem gerust contact op, doe wat goed voelt!

Hoe gaat Praktijk Nicky te werk?

Een coaching traject bij Praktijk Nicky begint altijd met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat het tussen jou en Nicky klikt. Wederzijds kennismaken en verkennen, zonder verplichtingen en tegen een gereduceerde vergoeding. Wie ben jij, wat heeft bijgedragen aan wie je nu bent, welke boodschappen heb jij van het leven gekregen? We formuleren je vraag waarvoor je hulp zoekt en het doel van het coaching traject zodat jij en Nicky weten waaraan je samen aan willen werken. Is er een klik tussen jou en de Nicky, dan volgt de eerste afspraak, voor de echte coaching sessie. 

Na de kennismaking ben je er klaar voor! De coaching sessie bij Praktijk Nicky bestaat voornamelijk uit een gesprek tussen jou en de Nicky. Soms wordt je gevraagd om thuis opdrachten te doen. 

Terwijl Nicky de grote lijn bewaakt, kijk jij per sessie waarover je het zou willen hebben. Alles is welkom. Weet je niet wat je wilt bespreken, dan mag je verwachten dat Nicky vragen heeft en je zal uitnodigen voor het bespreken van bepaalde thema’s die samenhangen met jouw vraag en doelstelling. Als cliënt bepaal jij het tempo en kun je altijd aangeven wanneer je iets spannend, moeilijk of vervelend vindt en wanneer je iets niet wilt doen. Jij bent hier voor je zelf. 

Als je met de coaching sessies begint, wil je graag weten: wat levert mij dat op? Daarom stellen we bij de start van een traject een doel vast: ‘waar wil je heen’. Dat geeft richting. 

De gesprekken met Nicky zijn erop gericht om meer zicht te krijgen op je situatie, een manier van kijken te ontwikkelen waardoor je de situatie anders kunt benaderen. Vaak helpt het als je leert hoe je op jezelf kunt vertrouwen. En als je vanuit vrijheid kunt kiezen wat jij graag wilt. Ook zoek je samen met je therapeut bij de start naar een manier om vast te stellen dat er iets ten goede is veranderd. Voor niet iedereen is het makkelijk om te voelen hoe het eigenlijk met ze gaat en om een ‘doel’ te formuleren. Je therapeut denkt met je mee bij de start. We kunnen je doel gedurende het traject bijstellen.

Omdat jij niet de enige bent met jouw vraag of probleem. Belangrijk is dat jij werkelijk op zoek bent naar het antwoord of naar een andere manier om met het probleem dat je ervaart om te gaan. Ben je gemotiveerd en heb je de durf om het zelfonderzoek aan te gaan, dan heb je de belangrijkste stap gezet. Afhankelijk van je vraag zoeken wij samen een passende aanpak en geeft Nicky je inzichten.

In de loop van de coaching sessies kijk jij samen met Nicky hoe het gaat en waarmee je op dat moment verder wilt werken. In de coaching sessies sluiten we zo goed mogelijk aan op wat bij jou actueel is, omdat daar de meeste energie in zit. Als cliënt geef jij aan wat je belangrijk vindt om mee te werken. Nicky kan je daarbij ondersteunen als je het zelf even niet ziet.

Je kunt altijd stoppen met de coaching sessies.