Coaching

Wauw wat goed! Je hebt de eerste stap gezet! Je loopt ergens tegen aan, en komt niet vooruit op welk gebied dan ook. Een goede begeleide coaching gesprek kan voor jou net het stapje nodig zijn om je beslissingen te maken, of om duidelijkheid te scheppen in de chaos.

Praktijk Nicky werkt met de visie: iedereen is uniek. Er is geen ‘normaal’ en dus ook geen ‘goed’ of ‘fout’. Er is dan ook geen 1 manier om iets te kunnen veranderen. Het is aan jou om te voelen welke manier het beste bij jou werkt. 

Therapie komt van het Griekse woord therapeia dat staat voor ‘geneeswijze’, ‘dienst’, ‘verzorging van het lichaam’ en ‘methoden om iets te verbeteren’. Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen en jou vooruit te helpen.

Een therapie/coaching traject bij Praktijk Nicky is altijd op maat op een veilige plek waar jij je verhaal kan doen. Samen met jou verkennen we dat waar jij in je leven mee te maken hebt en waar je mogelijk last van hebt. Nicky stelt vragen en oordeelt in principe niet, zodat jij zelf kunt leren nadenken en voelen wat bijdraagt aan hoe jij je leven en je omgeving ervaart en wat je mogelijk anders wilt. Nicky geeft jou steun en een oplossingsgerichte aanpak om anders met jouw situatie om te gaan waar jij last van hebt. Gestructureerd zodat jij van tevoren weet hoe we gaan werken en wat we gaan doen.

Praktijk Nicky verwelkomt mensen met vragen over zichzelf, hun identiteit, hun relaties, hun gender en seksualiteit, en ook partners en familie die te maken hebben met een jou. Jij staat altijd centraal en kunt kiezen of je iemand een keer meeneemt naar jouw sessie. Belangrijke anderen zijn welkom maar komen daarmee niet in therapie; ze helpen jou meer duidelijkheid te krijgen over jou en je situatie. Verder is een therapie/coaching traject altijd vertrouwelijk (beroepsgeheim).

Hoe lang het traject duurt is nooit vooraf te zeggen. Dit hangt af van je vraag van je mogelijkheden en bereidheid anders te kiezen en jou behoefte aan begeleiding. Wel maken we bij de start een afspraak voor een aantal sessies met daarna een evaluatiemoment, waar wij samen kijken of we het goede pad bewandelen.

Neem gerust contact op, doe wat goed voelt!

Hoe gaat Praktijk Nicky te werk?
  Ben je opzoek naar een LHBTIQ+ Coach, zoek dan niet verder. Nicky heeft veel ervaring op dat gebied.