Healing

Een energetische behandeling kan een prachtige en zeer welkome aanvulling zijn op de reguliere zorg.

Klachten in het fysieke lichaam hebben vaak een diepere oorsprong. De onderliggende blokkades zijn vaak ontstaan vanuit een situatie waar men zich op dit moment niet meer van bewust is of waar iemand liever niet meer aan wil denken. Het zijn de onderliggende gedachten en trauma’s die uiteindelijk als er niks mee gedaan wordt zorgen voor een fysieke klacht.

Een energetische behandeling kan je helpen om bij deze onder liggende blokkades te komen en deze op een rustige manier op te lossen. De oplossing ligt binnen ons zelf en er moet dan ook een motivatie zijn en een wil om bij jezelf naar binnen te kijken. Dit alles gebeurd onder veilige begeleiding en waar nodig met nazorg. Belangrijk om te weten is dat bij een energetische behandeling alleen dat gene aangesproken wordt wat aangesproken mag worden en er om deze reden dan ook nooit iets gedaan wordt wat men niet aan zou kunnen.

Een energetische behandeling is een liefdevol warm contact met je lichaam en geest. De energie ontspant en brengt gedachten tot rust: je ervaart innerlijke rust. Het brengt jouw energie weer in balans en verzacht pijn. Het voert genezende levensenergie aan en versterkt de lichamelijke vitaliteit. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding.

Tijsens een energetische behandeling kan Nicky gebruik maken van Reiki, Shambhala en/of Kristallen.

Een energetische behandeling die Nicky geeft binnen de praktijk kunnen de volgende klachten helpen te verminderen of herstellen:

 • (over)vermoeidheid, uitputting door bijvoorbeeld chemokuur, een operatie of bij langdurige ziekten
 • klachten kunnen ontstaan zoals; nek-, schouder- en rugpijn
 • chronische pijn, buikpijn, migraine, hoofdpijn
 • slapeloosheid en rusteloosheid
 • traumatische ervaringen
 • hooggevoeligheid
 • overspannenheid
 • depressie
 • angsten
 • burn-out
 • stress 

Bij alle klachten is er sprake van de verstoring van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. De behandeling ondersteunt het lichaam bij het herstellen van deze balans. Het ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing. Een energetische behandeling kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten maar even goed bij griep, ontstekingen en als “eerste hulp” bij verwondingen en breuken. Het is ondersteunend bij klachten en kwalen. Het mag nooit in de plaats komen van de reguliere geneeskunst. Een energetische behandeling geeft meer ruimte en energie voor innerlijke groei en bewustwording. 

Vragen die Nicky met liefde beantwoord:

Reiki is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze, die door de handen wordt doorgegeven, het heeft een ontspannende en (helende) werking Je kan Reiki aan andere geven maar ook aan jezelf.

De persoon die de Reiki doorgeeft legt de handen op de pijnlijke- of aandachtspunten en de Reiki energie vind vanzelf zijn weg. De betekenis van Reiki in het Japans: Universele Levensenergie. De Universele levensenergie is overal aanwezig, in onszelf en in alles om ons heen.

Het woord Reiki bestaat uit Japanse karakters “Rei” en “Ki” Rei betekent het universele; Ki betekent energie. Met dit begrip wordt zowel de energie aangeduid als de eenvoudige manier waarop we deze energie gebruiken.

 • Reiki ondersteunt de gezondheid van ons lichaam op een holistische manier. Holistisch in de zin van: de gehele mens zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het brengt je energie weer in balans.
 • Reiki is een vorm van hulpverlening, die prima naast de reguliere behandeling kan bestaan. Vaak is deze behandeling een aanvulling daarop. (Let wel op wij zijn geen artsen)
 • Reiki ondersteunt op krachtige, natuurlijke wijze het proces van genezing,helpt pijnen verlichten of te laten verdwijnen.
 • Reiki zorgt voor diepe ontspanning.
 • Reiki is een praktische behandelwijze.
 • Reiki brengt meer liefde, zachtheid en genieten in jouw leven.
 • Reiki help ontgiften, ook tijdens een chemokuur.
 • Reiki stimuleert of activeert het zelfgenezend vermogen.

“De Reiki methode is niet alleen voor het genezen van ziekten. Het ware doel is de hart-geest te corrigeren; het lichaam fit te houden en een gelukkig leven te leiden met gebruikmaking van de spirituele vermogens waarmee menselijke wezens sinds hun geboorte zijn toegerust!”

Van de gedenksteen van Mikao Usui

Shambhala Multidimensional Healing is, net als bijvoorbeeld Reiki, een healingssysteem. Hiermee leer je onder andere helende energie naar jezelf of naar anderen te sturen. Liefde en vrijheid zijn de uitgangspunten van Shambhala. Liefde voor jezelf en een aangeboren besef van verbondenheid met de gehele schepping. Vrijheid van alles wat in de weg staat van dat besef. Vrijheid om te weten wie je bent en ook om in jouw leven kracht, eenheid en meesterschap in te stappen.

Het doel van Shambhala Multidimensional Healing
Shambhala is in er in de eerste plaats voor jezelf en voor je eigen ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Hierbij kunnen allerlei aspecten aan de orde komen, zoals het loskomen van oude patronen, overtuigingen of angsten en het ontdekken en ontwikkelen van je eigen licht en kracht. Daarnaast kun je met Shambhala-energie jezelf en anderen healen, energie geven.

Door je te verbinden met de energie van Shambhala vindt er een verruiming van je bewustzijn plaats, waardoor je meer in balans en in je eigen kracht komt te staan. Ieder bewandelt hierin zijn eigen pad en hoe meer je je eigen pad bewandelt, hoe meer je je herinnert wie je werkelijk bent. Dit is het proces van heel-wording (healing).

Shambhala baseert zich op het originele Reikisysteem en voegt er iets aan toe. Net als bij Reiki, is het kosmische liefdevolle energie, die je helpt jezelf en anderen te helen. Een Shambhala-behandeling duurt meestal korter dan een Reiki-behandeling, omdat de energie van een hogere frequentie is. Jezelf helen en dus jezelf en anderen behandelen is één van de mogelijkheden die je verkrijgt door Shambhala te leren. Het hoofddoel van een inwijding in Shambhala is echter je in contact te brengen met jezelf en met hogere energieën die je verrijken en je spirituele groei stimuleren. Door Shambhala te leren maak je het mogelijk dat meer helende energie op aarde komt.

Behandelingen met Shambhala
Het werken met Shambhala is werken met licht en liefde. Tijdens een behandeling wordt op energieniveau gewerkt. Deze energie bevindt zich overal om ons heen, en ook wij zijn er uit opgebouwd. Wanneer er in ons lichaam een blokkade bevindt, kan zich dat uiten in lichamelijke, emotionele of energetische klachten.

Door de harmoniserende werking van Shambhala ontstaat rust in het lichaam, zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd/ geoptimaliseerd. Hierdoor ontstaat tijd, ruimte en energie voor nieuwe inzichten en mogelijkheden om veel dingen in je leven in eigen hand te nemen. Een behandeling kan zorgen voor meer balans en levensvreugde. Klachten op fysiek, emotioneel en energetisch niveau, zoals angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.

Bij kristal-behandelingen wordt er gewerkt met diverse kristallen en universele levens-energie.
Deze kristallen worden aan de rand van het aura gelegd, men ligt daardoor in een beschermende energiecocon.
Binnen deze cocon van energie wordt met Reiki-energie gewerkt en bijpassende stenen gelegd op de chakra.
De stenen ondersteunen ieder op eigenwijze de kristal behandeling en brengen zo lichaam en geest weer met elkaar in verbinding en in balans.

Over het algemeen werkt een behandeling erg ontspannend en heeft een nawerking van 2 a 3 dagen wat kan leiden tot bepaalde inzichten.

De ervaring van een energetische behandeling is een mooie manier om kennis te maken met Energie. Kom je voor het eerst bij Praktijk Nicky dan is er vooraf de behandeling eerst een intake gesprek.

Er bestaat een liggende behandeling en een zittende behandeling. Tijdens een liggende behandeling lig je met kleding aan op de behandeltafel. Tijdens een zittende behandeling zit je gekleed op een stoel. voorkeur een liggende behandeling op de behandeltafel, dit werkt ontspannen voor cliënt en de behandelaar, op deze manier komt de behandeling optimaal tot zijn recht. Het is een methode waarbij de genezende levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van handoplegging.

De gever is een doorgeefkanaal. Allereerst zal de energie zich naar het punt van het lichaam bewegen dat het meeste energie kan gebruiken. Het effect is veelal rustgevend, ontspannend en geeft de cliënt een nieuwe balans. De behandeling wordt meestal als liefdevol ervaren.

Een behandeling duurt ongeveer 45-60 min. De meeste mensen voelen zich al een stuk beter na 1 behandeling. Indien mogelijk en wenselijk maken we een vervolg afspraken.

“Iedere behandeling heeft zijn eigen karakter. Laat je verwachtingen los, laat je verrassen.”

Tijdens de behandeling ontwikkelt men meer en meer de intuïtie en het lichaamsbewustzijn. Het is een nooit ophoudende universele levensenergie; men geeft geen beperkte, eigen energie door. Men stimuleert alleen de eigen genezende energie. De behandelaar wordt er niet moe van. De ervaring is dat wanneer de behandelaar voor een behandeling niet lekker voel, zij zicht daarna vaak beter voelt! Omdat de Reikigever tijdens de behandeling zichzelf ook behandeld.